Change 1

Updated for the CY 2027 Medicare Physician Fee Schedule Final Rule (CMS-1848-F), released Nov 4, 2026. Effective Jan 1, 2027. Last verified: November 5, 2026

Help center · Who furnishes and who bills

Who submits the claim for 0591T–0593T?

Answered by Angel Reyes, MCHES®Last verified: November 5, 2026

Short answer

The supervising physician or other eligible practitioner. The regulation says only the supervising practitioner may bill Medicare for incident-to services, and the supervisor need not be the practitioner treating the patient more broadly.

See 42 CFR 410.26(b)(5)(iv) and (v), added by CMS-1848-F (display copy pp. 2059–2060). How the claim is built (rendering and billing provider fields, modifiers) is a question for your billing team and MAC.

Didn't find your answer? Browse the help center or contact us. Educational only; not legal, billing, coding or clinical advice. Your supervising practitioner's and organization's policies come first.